Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig frissen értesülj a következő tanfolyamok indulásáról!
E-mail cím:

szülésznő, perinatális szaktanácsadó, mentálhigiénés szakember

1978-ban végeztem a szülésznőképzőt.

A képző idején szülésznőként dolgoztam a Szabolcs utcában, majd a nagyok megszületése után – 1985 és 1986 – a Máv Kórházban segítettem a babákat világra.

Utána két évig tanítottam a Kossuth Zsuzsa szülésznőképzőben, majd a Kútvölgyi Kórház következett, ahol több, mint 10 évet dolgoztam. Miután az osztályt magánosították, a Szent Imre Kórház fogadott be önkéntesként, majd 2011. októberétől a Szent István Kórház szülőszobája csapatához tartozom.

Rendszeresen előadok a szülésznői és szakdolgozói konferenciákon. Ilyenkor szívesen beszélek a veszteség kezeléséről, a magzati kompetenciákról és arról, hogy a magzat is ember, végigéli a születése folyamatát.

A Szülésznői Vademecum (amolyan kisokos a szakma szótárszerű kérdéseivel) 1999-ben jelent meg, melyet kolléganőmmel, dr. Rákócziné Krämer Ágnessel írtunk. Ez volt az első, mindennap forgatható hazai szakirodalom, melyet szülésznők írtak szülésznőknek.

Ugyanilyen rendszerű, de kismamáknak, érdeklődőknek készült könyvünk a Kismamák (nagy) szótára, mely a Babapatikában sorozatként jelent meg, s ezután kértek meg a könyv formátumban való megjelentetésre.

2003 óra tagja vagyok az Országos Bábaszövetségnek, 2009-2012-ig  elnöke is, amely a szülések háborítatlanságát tűzte ki célul, a szülések helyszínétől függetlenül. Fontosnak tartja a Bábaszövetség a bábák, szülésznők szakmai kompetenciáinak, tényleges önállóságának kiterjesztését, amely a képzésben, a kompetenciák körében már megvan, de ezt még ma nem gyakorolhatják.

A Perinatus Alapítványban dolgozom, mint önkéntes segítő. A “Gömbölyödő” kismamaklub háziasszonya vagyok, segítek a Perinatus Barlang előadás sorozatának szervezési feladataiban. Tagja vagyok a Születés Kísérleti Műhelynek, amely  a születéshez kapcsolódó módszertani és önismereti kutató csoport. Segítést vállalok a “Születni, újászületni” önismereti csoportokban is.

A Bábaszövetség 2004. őszén egy nemzetközi konferenciát szervezett meghívott külföldi és magyar bábák, pszichológusok, orvosok, homeopátiás szakemberek, dúlák részvételével. A konferencia szervezésében is részt vettem.

Nagy részt vállaltam a Bábaszövetség képviseletébe az otthonszülés jogszabályi előkészítésében és “finomításában”.

Rendszeresen szerkesztettem a “Bábák, szülésznők” szakmai folyóiratot.

Négy gyerekem van. Az élettel összeegyeztethetetlen fejlődési rendellenesség miatt volt egy középidős veszteségem. Egy nagy lányomat, az ő 23 éves korában elvesztettem.

Perinatális szaktanácsadói képesítésemet az ELTE Pszichológiai Tanszékén szereztem. Mentálhigienes szakembernek a Károli Gáspár Egyetemen tanultam.

Nagyon szeretem a munkám, legyen az akár szülőszobai, akár osztályos munka. Jó látni a segítségemmel világra jövő babák növekedését és szívesen tartom a kapcsolatot ezekkel a családokkal ugyanúgy, mint az én gyerekeim világra jötténél bábáskodó kollégákkal.

2016 őszétől a Holdkő Szülésznői Praxis tagja.

Elérhetőségem: 20/9358394Az űrlap teteje

 

Főoldal | Programok | Munkatársak | Galéria | Eléhetőség | Orvosi Rendelő
© PÁR-BESZÉD Minden jog fenntartva! | adatvédelmi nyilatkozat
design by zaka | cms & code by Thunder Studio