Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig frissen értesülj a következő tanfolyamok indulásáról!
E-mail cím:

program vezető

 Szülésznő, szülés-felkészítő,  perinatális szaktanácsadó , laktációs szaktanácsadó (2008 és 2018 között IBCLC) diplomás ápoló, egészségügyi menedzser  és anya-magzat kapcsolatanalitikus vagyok.

1981 óta dolgozom szülészeti osztályokon, a munkám legnagyobb részét a kezdetek óta szülőszobán végzem. A hagyományos szülészeti ellátásban dolgoztam (hiszen akkoriban nem is volt más), ezen belül is - tekintettel az akkori munkahelyemre – az epidurális szülészeti fájdalomcsillapításban, koraszülések és egyéb problémás szülészeti esetek ellátásában szereztem gyakorlatot. Három gyermekemmel közel 10 évet töltöttem otthon, mely időszak alatt elvégeztem az egészségügyi főiskola diplomás ápoló szakát, az egészségügyi menedzser szakot, szülés-felkészítő vezetői tréninget és az új típusú kiegészítő szülésznőképzést is. A rendszerváltozás a szülészeti szemléletben is változásokat hozott. A beáramló információ a más országokban és kultúrákban történő szülésekről-születésekről a hagyományos orvosi, problémaközpontú ellátásról az anya-baba és családközpontú ellátás felé irányította a figyelmemet. Elérhetővé váltak az ilyen témájú továbbképzések és szakirodalmak, melyek a várandósság, szülés és gyermekágy időszaka alatti természetes segítségnyújtás formáiról adtak ismereteket.  Lehetőség teremtődött a várandósokkal  - az Ő igényeik alapján – már a babavárás időszaka alatt megismerkedni, szülésüket kezdetektől kísérni és a szülés utáni kapcsolattartást is erősíteni. Az iskolában tanult elméleti tudásomat és a hagyományos szemléletben megszerzett tapasztalataimat alapul véve új, korszerű ismeretekre tettem szert az ELTE perinatális szaktanácsadó képzésén és a nemzetközi laktációs tanácsadói képzésen, melyet a Semmelweis Egyetemen a magyar laktációs szaktanácsadó képzéssel egészítettem ki. Szuggesztív kommunikációs képzést az ELTE-n végeztem. Szakdolgozataim több témakörben készültek: klimaktérium ápolási és gondozási folyamatai, betegjogok, különös tekintettel a tájékoztatásra és a kezelés vissazutasítására a szülészeti gyakorlatban, a császármetszés utáni hüvelyi szülés, szuggesztív kommunikáció hatása a szoptatásra és az anya-gyermek kötődésre. Több sajátélményű csoporton vettem részt - születéstréning, holotrop légzés, Heiliger féle családfaállítás valamint autogén tréning. Ezek segítségemre voltak-vannak saját belső utjaim megtalálásában és ezzel jobb megértést biztosítanak számomra a szülőpárok különbözőségének megértésében és elfogadásában. Érdeklődési köröm a homeopátia, aromaterápia, craniosacralis therápia, különféle masszázstechnikák és a kommunikáció segítő formái. 2016-ban a Kheiron pszichológiai Tanácsadónál elvégeztem a Hallgatni-meghallgatni képzést, melynek keretén belül  segítő beszélgetést tanultam. Anya-magzat kapcsolatanalizist az MPPPOT és  Károly Egyetem közös szervezésében akkreditált képzésen tanultam. Kismama kineziotapinget a Balance Medical Fitness Akadémián végeztem. 2019 decemberében résztvettem egy kétnapos Spinning Babys workshopon.  Közel tíz évig dolgoztam a budapesti Szent István Kórházban. Jelenleg a kistarcsai Flór Ferenc Kórház Szülészetén és a Róbert Magánklinikán kísérek szüléseket.

2012-ig az Országos Bábaszövetség elnökségi tagjaként a bábák, szülésznők ismeretanyaghoz jutását, oktatását segítettem  és hivatásuk elismeréséért dolgoztam. Tagja voltam a Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottságnak és  A Szoptatásért Magyar Egyesület tápszer munkacsoportjának. A 2017-ben megalakult MASZÜL (MAgyar SZÜLésznők Egyesületének alelnöke vagyok. Férjem: Dr Rákóczi István szülész-nőgyógyász. Három felnőtt gyermekünk van. 2016 Karácsonyán a legszebb ajándékot kaptuk: megszületett kisunokánk Emese.  Kevés szabadidőmben tornázok, úszok, olvasok, színházba járok, vízitúrázom.

2016 őszétől a Holdkő Szülésznői Praxis tagja

Elérhetőség: mobil: 30/9918484, e-mail:endomed@t-online.hu

Főoldal | Programok | Munkatársak | Galéria | Eléhetőség | Orvosi Rendelő
© PÁR-BESZÉD Minden jog fenntartva! | adatvédelmi nyilatkozat
design by zaka | cms & code by Thunder Studio