Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig frissen értesülj a következő tanfolyamok indulásáról!
E-mail cím:

Szülésznő

Király Katalin vagyok, szülésznő.

Kislány korom óta foglalkoztatott a várandóság, szülés, születés csodája. Édesanyám sokszor mesélte nekem a minket körülvevő asszonyok szüléstörténeteit, amit lenyűgözve hallgattam végig sokadszorra is. Mélyen belém égett amikor a saját szülésének történetébe fogott, hogy mennyire magányosnak és rémültnek érezte magát, pedig  milyen szép is lehetett volna, ha támogató környezet veszi körül.

Az első szülést 16 éves koromban a MÁV kórház szülőszobáján láthattam. Engedély nélkül belopóztam. Kaptam is alapos fejmosást, de nem bántam, vonzott a hely ,mint a mágnes. Ebből az élményből egy soha el nem múló szerelem lett a szülésznői hivatás iránt. 1998 júniusában végeztem a szülésznő képzőt kitűnő eredménnyel. Júliustól már a Kútvölgyi Kórház szülőszobáján dolgoztam. A szakmát „hagyományos”szemléletben kitűnő bábáktól tanulhattam. A különc gondolkodásmód- mert akkoriban annak számított- bennem volt,de igazi változást az” új” főnővér érkezése jelentette. A körülmények  és az ellátás rutinja igazodott a szülőnő és az újszülött igényeihez. Magával ragadott  az a szemlélet amit képviselt, megtaláltam benne a sajátomat is.

2008-ban megszületett a kislányom.  Fantasztikus élmény volt, bár nem az elképzeléseim szerint alakult. Más ember lettem és más szülésznő. Örökké hálás leszek neki ezért az élményért(is). Megélni a várandósság, szülés és nem utolsó sorban a gyermekágy , mélységeit, magasságait. Egészen más, mint könyvekből tanulni.

 Az otthon töltött három év után szabadúszóként tértem vissza a szülőszobára. Magánintézményekben kísérem a „nagy úton” a kismamákat.  Mindezt igyekszem a legnagyobb támogatással és odafigyeléssel tenni.

2016 őszétől a Holdkő Szülésznői Praxis tagja. Jelenleg a Péterfy Sándor utcai Kórház szülészetén és a Róbert Károly Magánkilinkán kísérek szüléseket.

Elérhetőségem:+36-70-3249023

 

 

 

Főoldal | Programok | Munkatársak | Galéria | Eléhetőség | Orvosi Rendelő
© PÁR-BESZÉD Minden jog fenntartva! | adatvédelmi nyilatkozat
design by zaka | cms & code by Thunder Studio