A babamasszázs napjainkban nemzetközileg elfogadott és elismert formája, Vimala McLure által kidolgozott gyakorlatsor. A program alapjait Indiában állította össze, felhasználva a svéd masszázs és a reflexológia módszereit, amelyeket jógapózokkal ötvözött.
A Csecsemőmasszázs Szövetség Magyarországon 1998-tól ismert. A  babamasszázs jótékony hatásai:
A szülő és gyermeke között az érzelmi kapcsolat mélyül, így erősíti az anyaság és apaság  érzését. Segít a baba jelzéseinek megértésében. Az anyánál a masszírozás hatására az oxytocin (tejtermelést segítő hormon) termelődése fokozódik. Elősegíti a gázok és salakanyagok belekbe való áramlást és kiürítését- hasfájást csillapít.A masszírozott csecsemők könnyebben elalszanak és nyugodtabb az alvásuk, napközben kiegyensúlyozottabbak. Támogatja a mozgásfejlődést. Elősegíti az újszülött súlygyarapodását. Enyhíti a különböző fájdalommal járó időszakot, mint pl. a fogzás. Segíti a szeretetteljes testvéri kapcsolat elmélyülésében.

Általában a masszírozást 2-3 hónapos kortól ajánljuk rendszeresen, mivel ettől az időszaktól kezdve kommunikatívabbak a csecsemők, de mivel a hasfájás már előbb jelentkezhet, a masszázst már a köldökcsonk leesésétől fogva el lehet kezdeni.

Általános tudnivalók

Minden csecsemőt a saját édesanyja vagy édesapja masszírozza, a kurzusvezető demonstrációs babán mutatja a mozdulatsort.

A három alkalmas tanfolyam díja 7500Ft, mely az első alkalommal fizetendő.

Lehetőség van egyéni oktatásra is. A meghirdetett helyszínen a két alkalmas oktatás 12 000Ft, a család otthonában 16 000Ft.

Jelentkezés: telefonon (+36/30/4546956) vagy e-mailben (rakoczianna@freemail.hu)

A foglalkozásokat Fülöp-Rákóczi Anna  szülésznő, laktációs (IBCLC) szaktanácsadó, aromaterapeuta, okleveles babamasszázs oktató tartja.

Következő tanfolyam: 2016. március 18.-25. április 1. 15:00-16:00 óráig

Az előadásra az ajándék utalvány beváltható!

Főoldal | Programok | Munkatársak | Galéria | Eléhetőség | Orvosi Rendelő
© PÁR-BESZÉD Minden jog fenntartva! | adatvédelmi nyilatkozat
design by zaka | cms & code by Thunder Studio