Hordozzak – ne hordozzak?

A hordozott gyermek és hordozója között bensőséges kapcsolat alakul ki. Kendőben hordozott babával könnyű a városban közlekedni, kirándulni. Babád élvezheti tested megnyugtató közelségét, miközben mindkét kezed szabadon marad. A hordozott babák nyugodtabbak, kevesebbet sírnak és ritkábban fáj a hasuk. A helyesen megkötött kendőben való hordozás előnyösen hat a csípőfejlődésre.


Miért van szükség hordozókendő tanfolyamra?

A kendő minden más hordozóeszközt ki tud váltani. De van, aki nem boldogul a kötési leírásokkal. Sokszor csak a megfelelő információ hiánya miatt nem sikerül a kendővel való hordozás. Tanfolyamainkon a résztvevők megtanulják, hogyan lehet kényelmesen, biztonságosan és ortopédiai szempontból helyesen hordozni. Kiscsoportos keretek között személyre szabott segítséget nyújtunk a kötések elsajátításában. Hordozással kapcsolatos háttérismereteket közvetítünk.

A német “Öko-test” magazinban 1998-ban megjelent egy vizsgálati eredmény többféle hordozóeszközről. 28 tesztelt hordozóeszközből csak 5 kapta meg az “ajánlott” jegyet. Ebből négy eszköz hordozókendő volt. Az egyéb hordozóeszközök hibája elsősorban a különböző támasztási lehetőségek megoldatlansága volt, és a nem terpeszben lévő lábacskák elhelyezkedése. Mikor a baba a kendőben ül, lábacskái természetes terpeszbe kerülnek. Ez a pozíció serkenti a medencecsont kifejlődését, és akadályozza a csípőficam kialakulását.


Miért hordozzak?

Az újszülöttnek és a kisgyermeknek igénye van a testközelségre, melyet csak fokozatosan nő ki. Minél inkább kielégítjük ezt, annál magabiztosabb, önállóbb lesz majd, amikor leszáll anyja karjából és a külvilág felé fordul. Addig is a gondozója nyújtotta biztonságból tekint minden újdonságra anélkül, hogy az szorongást keltene benne. Egyúttal azt is megtanulja, hogy mindig számíthat ránk, jelzéseire azonnal választ kap, ezért bizalommal lesz irántunk.


Várandósoknak


Gyermeked születése előtt szeretnél optimálisan felkészülni az újszülött hordozására?
Babát vársz és már most szívesen megtanulnád a hordozókendő használatát?
Szeretnéd a kendőt már a várandósság alatt használni?

A tanfolyam során a leendő szülők megismerkedhetnek a gyermekük születése utáni időszakkal. Megtanulhatják a különböző újszülött hordozási módokat, valamint használhatják a kendőt a várandósság alatt a gerinc és a has terhelésének csökkentésére.
A tanfolyamon az egész család részt vehet.

A tanfolyam tartalma:
A hordozásról elméletben
A kendő használata a várandósság alatt
Újszülött hordozása kendőben: megkötési módok próbababával/bábuval

Részvételi díj: 5500 Ft/család
Nemcsak az anyukákat, hanem az apukákat is sok szeretettel várom!
A tanfolyam időpontjai:

2017-ben január 10., február 14., március 14., április 11., május 16.,június 13.szeptember 12., október 10., november 14., december 12.

Kisbabásoknak
Szeretnél gyermekeddel együtt bárhová könnyedén eljutni?
Ki szeretnéd próbálni a hordozókendőt?
Van hordozókendőd, de nem tudod használni?
Nyugtalan a babád, de nem tudod sokáig a karodban tartani?

Elöl hordozás (születéstől kb. négy hónapos korig)
(A hordozásról elméletben; kötések gyakorlása gyermekeddel: elöl hordozás, szoptatás kendőben)
A tanfolyam időpontjai:

2017-ben január 10., február 14., március 14., április 11., május 16.,június 13.  szeptember 12., október 10., november 14., december 12.


Csípőn és háton hordozás (kb. négy hónapos kortól)
(Kötések gyakorlása gyermekeddel: csípőn és háton hordozás)
A tanfolyam időpontjai:

2017-ben január 10., február 14., március 14., április 11., május 16.,június 13.  szeptember 12., október 10., november 14., december 12.

Részvételi díj: 5000 Ft/alkalom/család

Az alkalmak egymástól függetlenül is elvégezhetőek.

Az alkalmak időtartama:
Az alkalmak kb. másfél órásak. Az alkalmakat követően konzultációs lehetőséget biztosítunk a használat közben felmerülő kérdések megbeszélésére, hogy kényelmesen és magabiztosan hordozhasd kisbabádat.
Minden résztvevőnek biztosítok gyakorlókendőt.

Hordozókendők
A helyszínen lehetőség van ökológiai termesztésből származó biopamutból készült hordozókendők megvásárlására is. Segítek a megfelelő méretű kendő kiválasztásában.


Jelentkezés

Mészáros Anikó
babahordozási tanácsadó, hordozókendő-tanfolyamvezető (LANA)

Telefon: +36/20/7738855
Email: meszaniko@gmail.com
A tanfolyamok helyszíne:
1066 Budapest Teréz krt. 18. I/1. 13-as csengő
www.pár-beszéd.hu és www.par-beszed.eu

Főoldal | Programok | Munkatársak | Galéria | Eléhetőség | Orvosi Rendelő
© PÁR-BESZÉD Minden jog fenntartva! | adatvédelmi nyilatkozat
design by zaka | cms & code by Thunder Studio