A világ legcsodálatosabb dolga, hogy a nők képesek szoptatni a gyermeküket.

Mégsem megy mindenkinek egyformán. Vannak édesanyák és babák, akiknek az első perctől kezdve minden sikerül, és akadnak olyanok is, akiknek türelemre, tanulásra, támogatásra van szükségük, hogy egymásra találhassanak. Könnyebben megy minden, ha nem ér váratlanul az esetleges probléma, ha korszerű ismereteink vannak és megvan a biztonságérzetünk, hogy nem vagyunk egyedül, van hová fordulnunk.

Sokszor nagyon kevés ismeret hiányzik ahhoz, hogy ne legyen sebes a mellbimbó, ne fájjon a szoptatás, elillanjon a félelem, az aggodalom és felszabadulttá válhassanak a mindennapok!

Biztos a siker? Az esetek többségében IGEN, hiszen minden édesanya a legjobbat szeretné babájának. De mi történik, ha már mindent megtettünk, mégsem sikerül a szoptatás? Kit keressek, kinek higgyek?

Az előadás során sorba vesszük a leggyakrabban előforduló problémákat, begyakoroljuk a szoptatási testhelyzeteket, megismerkedünk a szoptatást támogató segédeszközökkel és ezek szerepével a szoptatás alatt.

Hiszem, hogy ezen alkalom után minden kisbabáját váró édesanya több önbizalommal és biztos tudással várja szopni vágyó újszülöttjét. Nem bizonytalanodik el a sok információ között, hiszen tudja, hogy ő adhatja a legjobbat gyermekének és ezt milyen formán tegye.

…és amiről még szó lesz 

WHO ajánlások

Kizárólagos szoptatás 6 hónapig, szoptatás csecsemőkorban

Mi az, hogy igény szerint?

Anyatej összetétele, tejtermelés fázisai

Az újszülött veleszületett reflexei

Szopás-szoptatás tanulása

Mit jelent a szoptatás a kisbabának

Elegendő tejhez jut a kisbaba, súlygyarapodás

Sárgaság

 

Cumi, cumisüveg, cumizavar

Gyógyszerszedés és szoptatás

Mit ehetek-ihatok?

Első éjszaka, első napok

Mellretétel helyes és helytelen technikája, fájdalom

Mikor kell fejni, a fejés technikája, szoptatásbarát pótlás

Segédeszközök bemutatása

Apák szerepe a szoptatásban

Hova forduljak segítségért, mit olvassak?


Az előadást, beszélgetést és gyakorlati foglalkozást Tóth Orsolya védőnő, laktációs szaktanácsadó (IBCLC) és két kisgyermek gyakorló édesanyja tartja.

Lehetőség van a csoportos szülésfelkészítő ezen témát is tartalmazó előadásnapjára is bejelentkezni.  Erről bővebb információ a szülésre-szülőségre felkészítő csoportos program alatt olvasható!

Bejelentkezés szükséges!  

Az előadásra az ajándék utalvány beváltható!

Főoldal | Programok | Munkatársak | Galéria | Eléhetőség | Orvosi Rendelő
© PÁR-BESZÉD Minden jog fenntartva! | adatvédelmi nyilatkozat
design by zaka | cms & code by Thunder Studio