Az orientális tánc az ókori világban a termékenységi      szertartások része volt. Szüléskor az asszonyok körbevették a vajúdó nőt és lágy, hullámzó has és csípőmozdulatokkal mutatták a vajúdást megkönnyítő mozdulatokat a szülőnőnek. A várandósság alatti testképnek (gömbölyödő has, teltebb mellek és csípő) és a lélekben zajló változásoknak elfogadásához nyújt segítséget az együttmozgás és a zenehallgatás. A kismama-hastánc felfogható a kismamatorna egy speciális formájának, melyben a mozgás jótékony hatásai mellett a tánc hatására termelődő endorfin (boldogsághormon) is segíti a női test-lélek-szellem harmóniájának kialakulását.

A"nőiesség táncával" főleg olyan izmokat és izomcsoportokat mozgatunk meg, melyek fontos szerepet játszanak a vajúdás és szülés alatt. A hastánc erősíti a kismedencei és medencealapi izmokat, serkenti a  belső női nemi szervek (méh, petefészkek) vérellátását. A karokat és hátizmokat megdolgoztató mozdulatok csökkentik a hát és derékfájást. A lágy, ritmusos zene és a ringató mozdulatok a babának is kellemes élményt nyújtanak.
A 60 perces órán bemelegítünk, mozdulatokat és mozdulatsorokat tanulunk, együtt táncolunk, végül pedig nyújtó és lazító gyakorlatokat végzünk. A foglalkozásokon való részvétel (has)táncos előképzettséget nem igényel!

Általános tudnivalók: ÁTMENETILEG SZÜNETEL!

Az táncórák a várandósság 12. hetétől látogathatók. Az órák elkezdezdéséhez szükséges nőgyógyász orvosod írásos javaslata.

Szerdánként 17.15-től 18.15.-ig tartanak a foglalkozások.
Kérlek, érkezz időben, hogy legyen időd átöltözni.
Öltözet: kényelmes sportnadrág, top, ha van háromszögletű kendő a csípődre (akinek nincs, tudok adni)
Ár: alkalmanként 1700 Ft, 4 alkalmas bérlet: 5800Ft.
Első órára bejelentkezés: telefonon (+36/30/4546956) vagy e-mailben (rakoczianna@freemail.hu)
A foglalkozásokat Rákóczi Anna szülésznő, hastánc oktató, laktációs szaktancásadó, csecsemőmasszázs oktató, aromaterapeuta tartja.

 

 

Főoldal | Programok | Munkatársak | Galéria | Eléhetőség | Orvosi Rendelő
© PÁR-BESZÉD Minden jog fenntartva! | adatvédelmi nyilatkozat
design by zaka | cms & code by Thunder Studio