Kíváncsi vagy, hogy a babák miért szeretnek kézben lenni, és miért sírnak, amikor leteszik őket?

 Érdekel, miért jó a babáknak és a szülőknek is a hordozás?

Szeretnéd tudni, melyek a megfelelő hordozóeszközök, amelyekben helyesen, biztonságosan és kényelmesen hordozhatod kisbabádat?

Tudtad, hogy egy kisbaba a születésétől a szobatisztaságig 1 tonna nagyon lassan elbomló, környezetszennyező veszélyes hulladékot termel az eldobható pelenkákkal? Van más megoldás!

Gyere és hallgasd meg előadásomat a kötődő és a környezettudatos gyereknevelésről, ahol választ kapsz a fenti kérdésekre!

Elgondolkodtató tényeket ismersz meg arról, hogy az emberi csecsemő hordozásra születik.

Megdöbbentő információkat hallhatsz a gyerekek testközelségre való igényéről és az „elkényeztetésről”.

Meghökkentő adatokat tudsz meg az „ősbizalom” kialakulásáról, a szülőkhöz való kötődésről, és hogy az első pár hónap történéseinek milyen fontos szerepe van a gyermek későbbi életében.

Megtudhatod, hogy miért akkor fejlődik legoptimálisabban egy kisbaba, ha hordozzák .

Az előadás után lehetőség van beszélgetésre, kérdésekre, a tapasztalatok megbeszélésére.Részletek az előadásból:  „Egyre többször hallani a kötődő nevelésről, az (ős)bizalom fontosságáról. Sok évtizednyi etológiai, kultúrantropológiai és pszichológiai kutatómunkával tudományosan is alátámasztották a kötődő nevelés és válaszkész gondozás létjogosultságát. Ha a baba választ kap jelzéseire, igényeire, akkor megtanulja, hogy számíthat ránk, kialakul benne a bizalom és a kötődés. Ellenkező esetben: ha hagyják sírni és nem elégítik ki igényeit, azt tanulja meg, hogy a kommunikációnak nincs értelme, mert nem kap választ." 

" Az újszülöttnek és a kisgyermeknek igénye van a testközelségre, melyet csak fokozatosan nő ki. Minél inkább kielégítjük ezt, annál magabiztosabb, önállóbb lesz majd, amikor leszáll anyja karjából és a külvilág felé fordul.”

„A helyes hordozóeszközben való anatómiailag helyes hordozás segítségével korrigálhatóak a csípőproblémák (csípőkötöttség, csípőficam) is.”

 

„A hordozásra született kisbabáknak a testközelség és a mozgás ad biztonságot. Hordozás közben a babák ugyanazt élik át, mint a várandósság alatt az anyaméhben. Ez megnyugtató számukra.”

"A hordozott babák nyugodtabbak, kevesebbet sírnak és ritkábban fáj a hasuk is."  

 

Az előadást, beszélgetést és gyakorlati foglalkozást Mészáros Anikó babahordozási tanácsadó tartja.

 

2017-ben január 10., február 14., március 14., április 11., május 16.,június 13.  szeptember 12., október 10., november 14., december 12.

Bejelentkezés szükséges! Mészáros Anikó: +36/20/7738855

A két órás előadás ára: 4000 Ft, mely a helyszínen fizetendő.
Főoldal | Programok | Munkatársak | Galéria | Eléhetőség | Orvosi Rendelő
© PÁR-BESZÉD Minden jog fenntartva! | adatvédelmi nyilatkozat
design by zaka | cms & code by Thunder Studio